25-26 Şubat 2011

HASAN ÂLİ YÜCEL SEMPOZYUMU

Merkezimiz 25-26 Şubat 2011  tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonlarında Yeni Kuşak Köy  Enstitülüler Derneği ve İzmir Balçova Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen “Aramızdan  Ayrılışının 50.Yılında Hasan Âli Yücel’den Günümüze Eğitim, Bilim ve Kültür  Politikaları” adlı sempozyuma destek vermiştir.  Sempozyum saygı duruşu ve İstiklal Marşının  okunması sonrasında YKKED Genel Başkanı ve Merkez Müdürümüz Prof.Dr.Kemal  KOCABAŞ ve Balçova Belediye Başkanı M.Ali ÇALKAYA’nın açış konuşmaları  sonrasında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Çalgı Yapım  Bölümü Öğretim Görevlilerinin “Hasan Âli Yücel Şarkıları” adlı mini konseri  sonrasında başlamıştır. Sempozyumda aralarında Prof.Dr.Mümtaz SOYSAL, Güzel  YÜCEL, Prof.Dr.Seçil AKGÜN KARAL, Özdemir İNCE, Prof.Dr.Yakup KEPENEK,  Prof.Dr.İsa EŞME, Prof.Dr.Ergun AYBARS, Prof.Dr.Sina AKŞİN, Enver AYSEVER,  Dr.Alev COŞKUN, Dr.Niyazi ALTUNYA, Prof.Dr.Oğuz MAKAL, Ahmet TELLİ,  Prof.Dr.Özdemir NUTKU, Doğan HIZLAN, Prof.Dr.Ataol BEHRAMOĞLU, Varlık ÖZMENEK,  Prof.Dr.Songül SALLAN GÜL, Prof.Dr.Semih BASKAN, Prof.Dr.Rıfat OKÇABOL,  Prof.Dr.Nejla KURUL, Rıza YETİM, Nadir GEZER, Refet ÖZKAN gibi bilim, kültür,  eğitim, sanat, siyaset ve yazın insanlarının bildirilerinin de bulunduğu  yaklaşık 80 bildiri sunuldu. Halkımız sempozyuma yoğun bir ilgi gösterdi.  İzmir’in Enstitüsü : Kızılçullu Köy Enstitüsü adlı fotoğraf sergisi sempozyum  fuayesinde sergilendi. Sempozyumun ilk günü öğleden sonra oturumuna İzmir Buca  Hasan Âli YÜCEL İlköğretim Okulundan 30 öğrenci ve 4 öğretmenin katılımı  sağlandı.